Knjižnica

Šolsko knjižnico vodi Suzana Klemenčič. Gradivo šolske knjižnice vključuje knjige, serijske publikacije, avdio in video gradivo, CD-rome in računalniško gradivo. Izposoja poteka v skladu s poslovnikom in urnikom šolske knjižnice.
Ob vpisu v šolo vsak učenec postane član šolske knjižnice. Izposoja knjižničnega gradiva poteka z izkaznico šolske knjižnice in ni prenosljiva. Vsem učencem je gradivo šolske knjižnice dostopno brezplačno.
Izposojevalni rok je 14 dni. Po preteku izposojevalnega roka je gradivo možno podaljšati za naslednjih 14 dni. Gradivo za tekmovanja in domače branje ima izposojevalni rok 7 dni. Podaljšanje ni možno. Kdor ima gradivo, ki mu je potekel rok izposoje, si novega gradiva ne more izposoditi, preden ne vrne starega. Vse izposojeno gradivo je potrebno vrniti v šolsko knjižnico do konca šolskega leta.
Poškodovano ali izgubljeno gradivo učenec nadomesti z enako novo knjižnično enoto. Če gradivo na trgu ni več dosegljivo, povzročitelj škodo nadomesti z drugim, vsebinsko enakovrednim gradivom.

Šolska knjižnica je za izposojo odprta:

ponedeljek, torek, četrtek in petek
od 7.30 do 8.15, od 10.00 do 14. ure.

V času pedagoških dejavnosti je knjižnica zaprta. Natančen urnik bo objavljen na začetku šolskega leta. Učenci prve in druge triade imajo v urnik vključen tudi redni tedenski organizirani skupinski obisk šolske knjižnice.

V šolski knjižnici potekajo med letom tudi različne dejavnosti:

  • bralna značka

Priporočilni seznami za bralno značko (MKL)

 

(Visited 1.273 times, 1 visits today)
Dostopnost