Male sive celice in hitri lončki

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset šolskih tekmovalnih ekip iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Do tja nas čaka še nekaj stopničk. OŠ Poljane imamo ekipo za novo sezono že izbrano. V septembru se bomo poskušali prebiti do regijskega finala in nato naprej v studijski del tekmovanja. Na naši interesni dejavnosti bomo utrjevali že usvojena znanja ter se urili v iskanju črk v labirintu.

V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej. Prijavljenih je že kar nekaj učencev, v prvem tednu septembra sprejemamo še nove izzivalce. Posnetek najhitrejše trojke učencev bomo poslali na RTV in držali pesti, da bodo dovolj hitri za uvrstitev naprej. Če nam uspe, bomo pridno trenirali zlaganje lončkov 2. generacije za tekmovanje v studijskem delu.

Tina Dečman Barlovič in Katja Kardelj, mentorici MSC in Hitrih lončkov

(Visited 27 times, 1 visits today)
Dostopnost