Nogomet za mlajše učence – 3. krog

Nogomet za mlajše učence – 3. krog

Fantje 6. in 7. razreda so v torek igrali 3. krog šolskega prvenstva v nogometu za mlajše učence, kjer se je 8 najboljših ljubljanskih šol borilo za zadnji, finalni krog. Skupino B je gostila OŠ Kašelj, kjer so se poleg gostiteljev za napredovanje pomerili še učenci OŠ Nove Fužine, OŠ Hinka Smrekarja in OŠ Poljane. Tekme so bile zelo napete, saj so bile zbrane ekipe zelo izenačene in videlo se je, da imajo prav vsi izjemno željo po napredovanju.

Naši fantje so prvo tekmo odigrali proti domači ekipi in so po nervoznem začetku ter zaostanku 0:2, tekmo zaključil z dvema goloma in izenačenim rezultatom 2:2. Po izborjeni točki in nekoliko premora, so naslednjo tekmo nadaljevali z odločno igro in ekipo iz Fužin premagali 2:1. Takoj za tem je sledila še 3. tekma proti še neporaženi ekipi OŠ Hinka Smrekarja, kjer so fantje začeli zelo samozavestno in povedli 1:0, a v nadaljevanju ob vidni utrujenosti in manjkajočem igralcu iz prve postave (poškodba), prejeli nekaj ponesrečenih golov ter tekmo izgubili 1:4. 

Po naših odigranih tekmah je sledila zadnja tekma med gostiteljem in ekipo Fužin, ki je odločala o tem, kdo bo zasedel 2. mesto, naša ekipa ali ekipa gostiteljev, in napredoval v finale. Ekipa Kašlja je v zelo napeti tekmi po zaostanku 0:1 zmagal 3:1 ter zbrala isto število točk kot ekipa Poljan. Po igri številk je žal zaradi gol razlike (Kašelj -1, Poljane -2) 2. mesto osvojila ekipa OŠ Kašelj, naši fantje pa so za las zgrešili finale. Seveda je bilo prisotnega kar nekaj razočaranja, a vendar je ekipa igrala zelo dobro, pogumno in atraktivno. Fantom lahko le čestitamo in se z veseljem ozremo proti naslednjemu šolskemu letu in novim tekmam.

Za ekipo OŠ Poljane so igrali:

7.a: Cvikel Titan, Hawlin Matija, Sviatoslav Iliushkin, Razinger T. Lenart, Rozman Tibor in Vrčkovnik Nace

7.b: Delak Ž. Jaša, Pevec V. David in Rok Ribičič

6.a: Stojanović Mateo

Žan Luca P., učitelj športa

Zaključek leta v 1. a

Zaključek leta v 1. a

V sredo, 12. junija, smo se v 1. a razredu zbrali, da se skupaj s starši poslovimo od 1. razreda. Za starše smo pripravili nastop, v katerem smo pokazali, kaj smo se v tem letu naučili in povedali, kateri dogodek nam je najbolj ostal v spominu. Skupaj smo si ogledali še slike in se nasmejali ob najbolj smešnih. Po uradnem delu pa je sledilo druženje ob prijetnem pogovoru, odličnih palačinkah, kavi in drugih dobrotah. Adijo 1. razred!

Zahvala za dobrodelnost ob 70-letnici šole

Zahvala za dobrodelnost ob 70-letnici šole

Spoštovani starši,
hvala za vašo pomoč in pripravljenost sodelovati pri dobrodelni akciji za naši družini. Vaša velikodušnost in srčnost sta bili ključni za uspeh te akcije.
Zahvaljujemo se tudi vsem babicam, dedkom, tetam, stricem, učiteljem in šolarjem, ki so prispevali svoj čas, trud in sredstva.
Naj poljanska solidarnost sije še naprej in naj nas še naprej povezuje duh medsebojne pomoči in podpore.
Iskrena hvala vsem!
S spoštovanjem,
Špela Kališek,
predstavnica 5. a

Še vedno sem pod vtisom tega lepega, srčnega poljanskega dne. Hvala vsem in vsakemu. ♥️
Stojnica in mize so se šibile pod težo dobrot in izdelkov. Prodali smo vse. Težko je opisati, koliko hvaležnosti in solz in smeha smo skupaj in tudi ob predaji sredstev doživeli.
OŠ Poljane in mi vsi imamo veliko srce. Naj tako ostane! ♥️
Hvala.
Špela, tebi še posebej!!! ♥️ Kapo dol.
Bodite dobro!
Vesna Stojanović,
predstavnica 3. a

Zahvalam se pridružujemo tudi zaposleni in učenci OŠ Poljane.

Jani Čekada, najboljši fizik v državi  med 8. razredi

Jani Čekada, najboljši fizik v državi med 8. razredi

V nedeljo, 2. 6. 2024 je v hotelu Union potekala podelitev najboljšim učencem v osnovni in srednji šoli v znanju fizike, matematike, astronomije, ekonomije.

Med povabljenimi je bil tudi Jani Čekada (drugi iz leve), učenec 8.b razreda.Spremljala sta ga ponosna starša.

Janija čakajo še kvalifikacije za 21. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado IJSO 2024( konec decembra 2024 v Bukarešti v Romuniji), ki bodo potekale 26. 6. 2024.

Jani, srečno.

 

 

 

Nogomet za mlajše učence – 2. krog

Nogomet za mlajše učence – 2. krog

V petek 24. 5. je potekal drugi del Prvenstva osnovnih šol Ljubljane v nogometu za mlajše učence. Gostovali smo pod balonom športnega centra Triglav in se pomerili z ekipama OŠ dr. Vita Kraigherja ter OŠ Nove Jarše. Ekipo OŠ Poljane so zastopali Mateo S. iz 6. b, Nace V., Lenart R. T., Sviatoslav I, Matija H., Tibor R. ter Titan C. iz 7. a in Jaša D. Ž., Rok R. ter  David P. V. iz 7. b.
 
Fantje so prikazali odlično ekipno igro ter odločno premagali nasprotnike in se kot prvouvrščeni uvrstili v naslednji krog tekmovanja, kjer bo tekmovalo le še 8 najboljših ljubljanski osnovnih šol.
 
OŠ Poljane – OŠ dr. Vita Kraigherja 5:1

OŠ Poljane –OŠ Nove Jarše 5:0

 
Čestitke fantom in srečno na prihodnjih tekmah!
 
Žan Luca P., učitelj športa
 
 
JANI ČEKADA, DRŽAVNI PRVAK V TEKMOVANJU IZ FIZIKE

JANI ČEKADA, DRŽAVNI PRVAK V TEKMOVANJU IZ FIZIKE

Jani Čekada, učenec 8. b razreda je dosegel PRVO MESTO  v državi v tekmovanju iz fizike.

V tej kategoriji je tekmovalo 112 osmošolcev iz vse Slovenije.

Jani je kot najboljši fizik v državi vabljen na zaključno slovesnost BISTROUMNI 2024, ki bo potekala v Unionski dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani v začetku junija.

Jani, iskrene čestitke za tvoj uspeh.

Zaključek bralne značke in nastop avtorja Boštjana Gorenca Pižame

Zaključek bralne značke in nastop avtorja Boštjana Gorenca Pižame

V petek, 24. 5. 2024, nas je obiskal znan slovenski pisatelj, komik in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama. Imel je dva nastopa, enega za 1.- 4. razred drugega pa za preostale razrede. Nastopa so si lahko ogledali učenci, ki so opravili bralno značko ali pa prebrali eno knjigo avtorja in jo opisali oziroma ilustrirali ter delo pokazali knjižničarki. Na koncu je Pižama podelil priznanja zlatim bralcem. Zraven so dobili tudi zbirko pesmic Mali črv Oto in druga golazen, avtorja Lovra Matiča in Tomaža Lavriča.

Nastop je bil zabaven, duhovit in zanimiv. Povedal nam je veliko o svojem delu in pisanju. Pokazal nam je kako poteka prevajanje Pasjega moža in pisanje in ilustriranje knjige Šnofijeva druščina.

Veseli smo da nas je obiskal, saj smo se zelo nasmejali.

Anja Klanjšek, 6.A

 

Nastop v oddajah Infodrom in Radiovedni

Nastop v oddajah Infodrom in Radiovedni

Naši izjemno zvedavi učenci in učenke sedmih razredov se z navdušenjem vključujejo v različne oddaje. Ena izmed bolj priljubljenih je oddaja Radiovedni na Valu 202, druga pa je vsem otrokom poznana oddaja Infodrom na RTV SLO.

Tako sta se v začetku maja Jaša in Rok podala v svet akustike in odkrila, zakaj zvok odmeva, pri čemer sta morala precej pozorno poslušati.

Mila in Maja, navdušeni nad čustveno inteligenco, sta raziskovali pomen empatije ter zakaj smo nekateri ljudje bolj sočutni, drugi manj.

Radovedni Ronja in Aneja pa sta se poglobili v skrivnosti nastanka virusov, o čemer si lahko pogledate tudi simpatičen prispevek v Infodromu (od 9. minute naprej).

 

Dostopnost