Izmenjava v Dabas

Izmenjava v Dabas

V tem tednu je dvanajst učencev klopi OŠ Poljane zamenjalo za klopi dveh osnovnih šol v madžarskem Dabasu. V nedeljo so se spoznavali s svojimi gostitelji, v ponedeljek raziskovali mesto Dabas, v torek imeli športni dan v bazenu ene od šol, v sredo smo si ogledali palačo v Gödöllu, v četrtek pa del Budimpešte. Na madžarsko in nazaj smo potovali z vlakom. V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov z izmenjave.

Dan evropskih jezikov – francoščina

Dan evropskih jezikov – francoščina

Za Dan jezikov smo v petek s skupino francoščine obiskali Francoski kulturni center v Ljubljani. Ogledali smo si francosko knjižnico, se včlanili v knjižnico ter si tudi izposodili francoske knjige. Radi beremo v slovenščini, vendar tudi v drugih tujih jezikih.

Uspešno branje! Bonne lecture!

Osmošolci v Posočju

Osmošolci v Posočju

Učenci osmih razredov so v sredo, 21. 9., v okviru geografske ekskurzije obiskali Posočje. V Tolminskih koritih so merili temperaturo Tolminke, skicirali korita in se čudili moči narave, si v Kobaridu nabirali predznanja o prvi svetovni vojni za deveti razred in se na koncu na kobariški italijanski kostnici urili v geografskem opazovanju in risanju panoramske risbe.

 

 

Kamniško sedlo …

Kamniško sedlo …

… je v nedeljo, 18. 9., po dnevih negotovosti in trepetanja pred tisočletnimi vodami ter snežnimi viharji, prav sedlo. Osvojile so ga tri najbolj zagnane članice planinskega krožka, ki se niso prepustile bolj ležernemu preživljanju prostega dneva v dolini, ampak so s planinskim korakom že septembra stopale po čisto svežem snegu. Na vrhu sedla smo pogledali še v Logarsko dolino do slapa Rinka, se ogreli v koči in jo po s talečim se snegom polni poti ucvrli nazaj v Kamniško Bistrico.

 

Utrinki prvih dni tabora

Utrinki prvih dni tabora

Včeraj smo se na CŠOD Čebelica imeli zelo lepo. Učili smo se o orientaciji in o zemljevidih. Tudi sobe so zelo lepe. Hrana je zelo, zelo, zelo okusna. Tudi danes smo se zelo zabavali, plezali smo ter se učili o vremenoslovju. Imeli smo se zelo lepo in veliko smo se tudi naučili.

Marko, Urban, Bruno, David, 4. b

Včeraj smo prišli v CŠOD Čebelica. Prvi dan se še nismo dobro navadili in smo pogrešali starše. Šli smo spat. Drugi dan, ko smo se zbudili, smo šli telovadit in potem na zajtrk. Imeli smo učno uro o vremenoslovju v naravi. Potem smo šli plezat in skoraj vsem je uspelo priti do vrha. Pri plezalni steni je bilo zelo zabavno.

Miša, Tilen, Jan, Aleks in Vid, 4. a

 

Četrtošolci na Čatežu

Četrtošolci na Čatežu

Četrtošolci se ta teden zabavamo in učimo v CŠOD Čebelica v Dolenji vasi pri Čatežu. In ne, ne bomo plavali, to ni tisti Čatež 🙂 Se bomo pa zagotovo veliko naučili, in to na prav poseben način, saj bomo večino časa preživeli v naravi.

Vse lepo pozdravljamo, četrtošolci in učitelji

Pouk na plaži

Pouk na plaži

Sprehodili smo se do svetilnika in se tam razgibali. Po zajtrku smo imeli pouk na plaži. Pošiljamo vam nekaj utrinkov.

Savudrijski pozdravčki

Savudrijski pozdravčki

Spoštovani starši,

javljamo se vam iz Savudrije, kjer smo se že preizkusili v plavanju. Vreme je jasno, morje toplo in mi se imamo zelo lepo.

Petošolci in učitelji