Akcija “TOM potuje, otroke obiskuje”

Akcija “TOM potuje, otroke obiskuje”

V prazničnem mesecu decembru bo na naši šoli gostoval TOM nahrbtnik. Vključeni smo namreč v vseslovensko akcijo z naslovom “TOM POTUJE, OTROKE OBISKUJE” v kateri je lani sodelovalo 193 osnovnih šol. TOM nahrbtnik bo na šoli gostoval 14 dni in vas opominjal, da lahko anonimno in brezplačno kontaktirate TOM telefon vsakič, ko imate vprašanje ali potrebujete pogovor. Prav tako želimo z akcijo sporočiti, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor. 

Več o omenjeni akciji si lahko preberete na https://www.zpms.si/2023/03/22/tom-potuje-otroke-obiskuje/

 

Izmenjava knjižnih kazalk

Izmenjava knjižnih kazalk

Učenci knjižničarskega krožka smo se udeležili projekta Nacionalna izmenjava knjižnih kazalk. Namen projekta je spodbujanje branja in spoznavanje drugih osnovnih šol v Sloveniji. Dodeljena nam je bila partnerska šola OŠ Pohorskega odreda, podružnica Zgornja Ložnica, ki je v bližini Slovenske Bistrice. Zanje smo ročno izdelali knjižne kazalke. V njih smo vložili veliko truda, znanja ter ustvarjalnosti. Dodali smo še kazalke v obliki našega logotipa, predstavitveno pismo in letak o Ljubljani. Sodelovalo je 21 učencev. Sedaj pa nestrpno pričakujemo njihove kazalke.

Napisali Lorena in Amina, 6.a

 

Božične delavnice v 1. razredu

V sredo, 29. 11. 2023, je v 1. razredu potekal tehniški dan. Učenci so izdelovali voščilnice, okraske in se preizkusili v peki piškotov.

Izdelki bodo na voljo na bazarju, ki bo v naslednjem tednu potekal na šoli.

 

 

Polfinale državnega prvenstva v akrobatiki

Polfinale državnega prvenstva v akrobatiki

V petek 24. 11. 23 je na OŠ Cvetka Golarja v Škofji Loki potekalo polfinale državnega prvenstva v akrobatiki.

Neli Dobrecović Mohar (3. b), Kaja Kržan (5. b), Elisa Dobrecović Mohar (7. b) in Tara Kržan (7. b) so v težki konkurenci odlično zastopale našo šolo. 

Izpostaviti je potrebno najmlajšo Neli. Brez večjih težav je osvojila 1. mesto. Žal pa najmlajši na tem nivoju končajo tekmovanje in nimajo finala.

Iskrene čestitke vsem štirim dekletom.

 

Na planincah sončece sije…

Na planincah sončece sije…

…oziroma je v zadnjih dveh mesecih sijalo vsaj dvakrat in to ravno takrat, ko smo se tja namenili planinci šolskega planinskega krožka. Oktobra smo v krasnem jesenskem vremenu pohajkovali po planinah nad Bohinjem in med drugim osvojili Možica ter s krstom v naše vrste sprejeli nove udeležence. Novembrski cilj – Vremščico bi skoraj preimenovali v Vremenščico, ampak se je jesensko deževje tisto sobotno jutro umaknilo modremu nebu. Tako smo z vrha videli hkrati italijanske Dolomite in megleni Snežnik ter Triglav, Kamniške Alpe in Jadransko morje. Ker se pričenja meteorološka zima, se že veselimo decembrskega izleta, ki bo malenkost drugačen…

 

 

Knjižni sejem – Besedo besedi

Knjižni sejem – Besedo besedi

V četrtek, 23. 11. 2023, smo imeli kullturni dan na predmetni stopnji. Učenci od 6. do 9. razreda smo obiskali Knjižni sejem na Gospodarskem razstavišču. Poleg tega so si šestošolci ogledali še knjižnico v novo odprtem centru Rog, sedmošolci Cukrarno, osmošolci NUK in devetošolci Arhiv Slovenije. Bilo je zanimivo in poučno. Nekateri smo si na sejmu kupili tudi knjigo. Več pa v slikah.

 

 

 

Dostopnost