V torek, 11.4.2023, je v prostorih Državnega zbora v Ljubljani zasedal 33. Nacionalni otroški parlament. Udeležilo se ga je več mladih iz celotne Slovenije, ki so pred tem že razpravljali v otroških parlamentih na občinski, medobčinski in regijski ravni. Našo šolo je zastopala Franja Razinger Tarle. 

Uvodoma je mlade parlamentarce nagovorila predsednica Državnega zbora, gospa Urška Klakočar Zupančič. Sledil je pozdravni nagovor predsednice Zveze prijateljev mladine Slovenije, gospe Darje Groznik.

Po odprtju zasedanja na temo DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH so mladi parlamentarci najprej razpravljali v štirih delovnih skupinah, in sicer o tem, kaj je duševno zdravje, o vplivih okolja nanj, o virih pomoči ter o spremembah za krepitev razvoja.

Na plenarni razpravi, ki je potekala v veliki dvorani Državnega zbora so se jim pridružili ministrice in ministri, drugi predstavniki Vlade, predstavniki nevladnih organizacij  ter poslanke in poslanci. Mladi so predstavili svoje ugotovitve, nanizali svoje predloge ter odgovarjali na novinarska vprašanja.

(Visited 215 times, 1 visits today)
Dostopnost