Tudi letos bomo med poletnimi počitnicami spodbujali in navduševali mlade za branje. V okviru projektov Poletavci in Najpoletavci, ki ju koordinira  Mestna knjižnica Ljubljana, potekajo pa po številnih knjižnicah po Sloveniji, bi želeli povabiti učence k sodelovanju.

Projekta se začneta v petek, 10. junija, in trajata do 10. septembra.

Poletavci – poletni bralci izberejo med poletnimi počitnicami 30 dni in berejo 30 minut na dan. Prebrano zapisujejo v bralni seznam, odrasli pa s podpisom potrdijo, da so res brali. Svoje podatke vpišejo na hrbtno stran seznama in ga najkasneje do 10. septembra oddajo v knjižnici, na naši spletni strani ali pošljejo po pošti. Konec septembra vse sodelujoče povabimo na zaključno prireditev, kjer prejmejo majico in priznanje ter sodelujejo v nagradnem žrebanju. Poletavci so bralci, stari med 7 in 12 let.

Najpoletavcem se lahko pridružijo vsi, ki štejejo vsaj 13 let in ne več kot 16. Preberejo tri knjige po lastnem izboru in najkasneje do 10. septembra zapišejo svoje mnenje o prebranem na spletni strani. Konec septembra so vabljeni na zaključno prireditev, kjer ravno tako prejmejo priznanje in majico ter sodelujejo v nagradnem žrebanju.

Za Najpoletavce letos pripravljamo tudi pogovor preko Zooma. Z ustvarjalcema oddaje Male sive celice – Marušo Prelesnik Zdešar in Ambrožem Kvartičem – bomo poklepetali o njunih najljubših knjigah, Juš Milčinski in Rok Škrlep pa nam bosta povedala, kaj njima pomeni poletno branje.

 

(Visited 86 times, 1 visits today)
Dostopnost