Z učenci 6., 7. in 8. razredov smo se v petek dopoldan odpravili v Javorniški Rovt pri Jesenicah.

Pričakalo nas je sončno vreme, neokrnjena narava, prijazni in zabavni učitelji, lepo urejen dom in zelo dobra hrana. Počeli smo veliko zanimivih stvari, in sicer smo že popoldne plezali po plezalni steni na domu, pri čemer nam je učitelj Rok čisto zastonj pričaral občutek prostega pada; veslali smo po kristalno čistem umetnem jezeru, kjer nam je bil glavni izziv, kako priti do žoge za odbojko, ki nam je neprestano uhajala vanj; nato pa smo streljali še z lokom, kjer smo nekateri ugotovili, da smo pravi Robin Hoodi.

V soboto smo šli z drugim učiteljem Rokom na daljši pohod do koče na Pustem vrhu na 707 m, uspelo pa nam je priplezati tudi do Kočne, kjer smo bili nagrajeni z izjemnim razgledom: na eni strani smo videli Avstrijo, na drugi pa se nam je ponudil fantastičen razgled na naš prelepi Triglav. Tudi kepali smo se. Popoldne smo se šli tete Pehte, si nabrali raznoraznih zelišč in rožic okoli doma in imeli pravo slovensko čajanko. Spoznavali smo tudi kamnine ter ugotovili, zakaj se dom imenuje Trilobit, nato pa smo pod budnim očesom učiteljice Irene izdelali še čisto svoje odlitke fosilov.

Zvečer smo igrali odbojko, nogomet, košarko in namizni tenis ter si namakali noge v hladnem jezeru.

Zadnji dan smo uspešno izvedli še orientacijski tek okoli jezera pod mentorstvom učiteljice Jerce, nato pa svoje prijatelje vodili ob vrvi okoli dreves z zaprtimi očmi. Nato smo pojedli še zadnje okusno kosilo, se zahvalili kuharici Nini ter se utrujeni, a polni novih doživetij odpravili domov.

Kratko, a zelo sladko.

 

(Visited 176 times, 1 visits today)
Dostopnost