Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bo vpis v 1. razred potekal med 14. 2. in 18. 2. 2022. Starši otrok, ki živijo v našem šolskem okolišu, boste prejeli vabilo za vpis po navadni pošti. Otroka bo možno vpisati osebno (v naprej določenem terminu) in po elektronski ali navadni pošti. Če želite vpisati otroka in ne živite v našem šolskem okolišu pa prosimo, da oddate prošnjo za vpis – na sledeči povezavi najdete obrazec za prepis otroka.

Nekaj informacij v zvezi z vpisom:

▪ V 1. razred vpisujemo otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati osnovno šolo, dopolnili 6 let (rojeni leta 2016).

▪ Starši imate pravico vpisati otroka v osnovno šolo v šolskem okolišu (stalno ali začasno bivališče). Otroka lahko vpišete v šolo izven šolskega okoliša, če šola, v katero želite vpisati otroka, s tem soglaša. Če imate otroka namen vpisati v šolo izven šolskega okoliša, vas prosimo, da o tem obvestite obe šoli.

▪ Otroku se lahko začetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe oziroma na podlagi odločbe o usmeritvi odloži za eno leto. Starši morate obvestiti svetovalno delavko (osebno, po telefonu ali elektronski pošti), če razmišljate o odlogu šolanja in želite vključiti svojega otroka v postopek ugotavljanja pripravljenosti za vstop v šolo. Prav tako je potrebno obvestiti svetovalno delavko, če ima otrok odločbo o dodatni strokovni pomoči v vrtcu ali je vključen v postopek usmerjanja.

Za dodatne informacije lahko pišete na ana.panjan@ospoljane.si ali pokličete na telefonsko številko 01/2308-437.

Ana Panjan, psihologinja

svetovalna služba

(Visited 270 times, 1 visits today)
Dostopnost