Spoštovani starši,

z otrokom vas vabimo na dan odprtih vrat – v sredo, 14. 2. 2024, in četrtek, 15. 2. 2024, med 10.30 in 12. uro.

Vpis v 1. razred bo potekal od ponedeljka, 12. 2. 2024, do petka, 16. 2. 2024. Otroci, ki živijo v našem šolskem okolišu, bodo prejeli vabilo na vpis. Povabljeni boste na točno določen termin. Če želite prepisati otroka iz drugega šolskega okoliša, vas prosimo, da oddate prošnjo za vpis, ki jo najdete na povezavi obrazec za prepis otroka ter nas pokličite, da se dogovorimo za termin.

Ostale pomembne informacije:

  • V 1. razred vpisujemo otroke, ki so rojeni leta 2018.
  • Starši imate pravico vpisati otroka v osnovno šolo v šolskem okolišu, kjer ima otrok prijavljeno stalno ali začasno bivališče.
  • Otroka lahko vpišete v šolo izven šolskega okoliša, če šola, v katero želite vpisati otroka, s tem soglaša. Če želite otroka vpisati na šolo izven okoliša, morate obvestiti matično šolo in podati vlogo na želeno šolo, ki je izven šolskega okoliša.
  • Otroku se lahko začetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe ali na podlagi odločbe o usmeritvi, odloži za eno leto. Prosim obvestite svetovalno delavko na šoli, če razmišljate o odlogu šolanja in želite vključiti svojega otroka v postopek ugotavljanja pripravljenosti za vstop v šolo.
  • Če ima otrok odločbo o dodatni strokovni pomoči v vrtcu ali je vključen v postopek usmerjanja, o tem obvestite svetovalno delavko.

Za dodatne informacije lahko pišete na ana.panjan@ospoljane.si ali pokličete na telefonsko številko 01/2308-437.

Lep pozdrav

Ana Panjan, psihologinja

svetovalna služba

(Visited 207 times, 1 visits today)
Dostopnost