V petek, 17.3.2023, je v Mestni hiši v Ljubljani potekalo 33. srečanje Mestnega otroškega parlamenta na temo DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH. Učenka 8.a razreda naše šole, Franja Razinger, je v vlogi zapisnikarice predstavljala enega izmed petih članov delovnega predsedstva.

Po svečani otvoritvi in potrditvi pet članskega predsedstva so zbrane pozdravili gospa Tanja Povšič, večletna vodja programa Otroškega parlamenta, katerega organizatorica je Zveza prijateljev mladine Slovenije, gospod Jože Ruparčič, namestnik Varuha človekovih pravic ter gospa Marija Fabčič, vodja oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje Mestne občine Ljubljana.

Sledila je predstavitev del območnih parlamentov, ki so vključevale naslednje podteme:

  1. Kaj je duševno zdravje?
  2. Vpliv okolja na moje duševno zdravje.
  3. Moji viri pomoči.
  4. Spremembe za krepitev mojega razvoja.

Ob vsaki predstavljeni podtemi so mladi parlamentarci ob upoštevanju uvodoma podanih pravil sodelovanja in parlamentiranja izmenjevali svoja mnenja. Po zadnji podtemi so imeli možnost pogovora z vabljenimi gosti, ki se s področjem duševnega zdravja ukvarjajo poklicno.  

Med srečanjem je zbrane pozdravil tudi župan MOL, gospod Zoran Janković.

Ob koncu smo imenovali pet predstavnikov in vsakemu dva namestnika, ki se bodo 29.3.2023 udeležili srečanja Regijskega parlamenta. Med prisotnimi bo kot namestnica predstavnice Območja Center tudi naša učenka Franja Razinger.

(Visited 99 times, 1 visits today)
Dostopnost