Polfinalni turnir mlajših nogometašev

Polfinalni turnir mlajših nogometašev

Danes, 7.6.2023 so fantje iz 6. in 7. razreda odigrali polfinalni turnir v malem nogometu za Ljubljansko območje. Turnir je potekal na OŠ Kolezija, poleg naše šole pa sta se ga udeležili še OŠ RIharda Jakopiča in domačini. OŠ Riharda Jakopiča so naši fantje premagali z 4:3 (Rok, Oliver, Matija in David). Posebnost tekme je bila da je gol za končni rezultat dosegel naš vratar David iz svojega kazenskega prostora! Drugo tekmo smo proti domačinom odigrali 1:1 (Matija), kar je zadostovalo za 1. mesto na turnirju in uvrstitev med najboljše 4 ekipe v Ljubljani. Finalni turnir je predviden za naslednji teden.

Ekipo so sestavljali: Oliver Paniko, Jaša Delak Žmahar, Nace Vrčkovnik, Lenart Razinger, Enej Mirić, Rok Ribičič, Matija Hawlina, Matevž Stenovec, Tibor Rozman, Titan Cvikl, David Pevec Verbanec in Alexander Železnik

Fantom čestitke in srečno na finalnem turnirju!

5 .a in Deželak je junak

5 .a in Deželak je junak

Danes smo odšli z učenci 5. a razreda na Rudnik, da podpremo dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za otroke iz socialno ogroženih družin Deželak je junak. Zdi se nam nedojemljivo, da nekateri otroci ne morejo na morje, da so pogosto lačni, nimajo dovolj oblačil in živijo v neustreznih razmerah. Z našo pomočjo bo zelo veliko otrok lahko letos zopet odšlo na letovanje na Debeli rtič.  Sočustvujemo z njimi in zato pošljite POMAGAM5 na 1919. Hvala.

   

 

Tekmovanje v športni gimnastiki

Tekmovanje v športni gimnastiki

V ponedeljek 29.5.2023 je v gimnastičnem centru na Viču potekalo šolsko prvenstvo v športni gimnastiki Ljubljanskih šol. Iz naše šole so se tekmovanja udeležile: Karolina Kocjan in Lucija Marić iz 1.r, Neli Dobrecović Mohar iz 2.r, Elisa Dobrecović Mohar, Sofija Knez in Tara Kržan iz 6.r ter Eva Smogavec iz 8.r.

Vse so uspešno odtelovadile na vseh orodjih, osvojile pa so tudi 2 medalji. Neli je bila 1. v kategoriji najmlajših učenk, Sofija pa 3. v kategoriji mlajših učenk.

Iskrene čestitke vsem za nastop!

Prireditev za zlate bralce

Prireditev za zlate bralce

V torek, 30. 5. 2023, se je 5 učencev udeležilo zaključne prireditve v Cankarjevem domu za zlate bralce. Prireditev je povezoval Boštjan Gorenc Pižama. Gostil je avtorico knjige Kako razumeti svet dr. Tino Bilban in ilustratorja Ivana Mitrevskega. Za zabavni del je poskrbel glasbenik Nipke. Čestitamo vsem zlatim bralcem in bralkam, tudi tistim, ki se prireditve niso uspeli udeležiti!

Državno tekmovanje iz matematike

Državno tekmovanje iz matematike

Državno tekmovanje iz matematike je potekalo v soboto, 22.4.2023, na Osnovni šoli Jožeta Moškriča v Ljubljani. 

Tekmovanja se je udeležil učenec Nikolaj Batistič iz 6. razreda in je dosegel srebrno priznanje.  

Iskrene čestitke!

Nastop avtorja Andreja Rozmana Roze

Nastop avtorja Andreja Rozmana Roze

Letošnjo sezono bralne značke smo zaključili v četrtek, 18. 5. 2023, ko nas je obiskal pesnik, pisatelj, dramatik in igralec Andrej Rozman Roza. Uživali smo v njegovi poeziji, se nasmejali ob zabavnih zgodbicah in se preizkusili v ugankah. Podelil je zlata priznanja učencem, ki so opravili bralno značko v vseh devetih letih šolanja in si ogledali razstavo likovnih del učencev, ki so risali na temo avtorjevih knjig. Na koncu nam je pisatelj zaželel še veliko bralnih užitkov v novi bralni sezoni 2023/24.

Mila 3. v teku na Kristalno palačo

Mila 3. v teku na Kristalno palačo

V soboto 13.5. 2023 je v BTC-ju potekal dogodek Alive step up v teku na Kristalno palačo. V kategoriji najmlajših učenk se je teka udeležila tudi naša učenka Mila Ognjenović. V njeni kategoriji so tekli do 10. nadstropja. Mila je s časom 1 minuta in 47 sekund osvojila 3. mesto v konkurenci 60 tekmovalk.

Iskrene čestitke Mila!

Fantje najboljši v Ljubljani v košarki 3 na 3

Fantje najboljši v Ljubljani v košarki 3 na 3

V petek 12.5.2023 je v telovadnici OŠ Alojzija Šuštarja potekal polfinalni turnir DP v košarki 3 na 3 za starejše fante za Ljubljansko regijo. Naši fantje v postavi: Stefan Joksimović, An Arko, Nil Đorđević Brecelj, Edi Džafić in Tristan Kotar so zmagali vseh 6 tekem in osvojili prvo mesto na turnirju. Najprej so v skupini premagali ekipi  OŠ Alojzija Šuštarja 1 (10:5) in OŠ Nove Jarše (18:8). V 1/8 finala so preskočili OŠ Hinka Smrekaja (15:7), v 1/4 finalu OŠ Nove Fužine (21:14), 1/2 finalu OŠ Vižmarje Brod (12:11), v velikem finalu pa so premagali še drugo ekipo domačinov OŠ Alojzija Šuštarja 2 z rezultatom 21:9.

Fantom iskrene čestitke, tekmovanje pa bodo nadaljevali na finalu DP v začetku junija.

 

Eko dan

Eko dan

V aprilu so učenci 1. razredov v okviru dneva Zemlje imeli Eko dan.

Prvošolci so dan začeli s pravljicami in pogovorom o ekoloških tematikah. Nato so v skupinah sodelovali pri različnih dejavnostih:  izdelali so glasbila iz odpadkov, očistili okolico šole in za konec poskrbeli za šolski vrt. Presadili so svoje rastline, za katere so pridno skrbeli v razredu. Sedaj lahko na šolskem vrtu najdemo veliko zelenjave, dišavnic in cvetlic, ki že pridno rastejo.

Noč branja

Noč branja

V petek, 21. 4. 2023, je na šoli potekal dogodek “Noč branja”. Od poznega popoldneva pa do polnoči so potekale številne aktivnosti. Izdelali smo senčne lutke in z njimi nastopili v senčnem gledališču pod vodstvom znanega lutkarja Edija Majarona. Preizkusili smo se v pripovedovanju zgodb s pomočjo kamišibaja, predstavili svojo najljubšo knjigo, se rešili iz sobe pobega v knjižnici in se posladkali s palačinkami, ki smo si jih sami spekli. Razmigali smo se z igro Štrbunk, pri kateri se nam je pridružil tudi g. ravnatelj. Noč smo preživeli v veliki telovadnici ob branju knjig in šepetu tisoč in ene skrivnosti.

z  

Dostopnost