Posamično prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v malem in velikem atletskem šolskem pokalu

Posamično prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v malem in velikem atletskem šolskem pokalu

V sredo, 15. 5. 2024, je na atletskem stadionu v Šiški v prijetnem sončnem dopoldnevu potekalo občinsko prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v atletiki, kjer so se pomerili učenci iz približno polovice ljubljanskih šol (druga polovica je tekmovala dan kasneje). Tekmovanja se je udeležila skupina 13 mlajših učenk in učencev OŠ Poljane, ki so se v veliki konkurenci preizkusili v teku na 60 m, skoku v daljino, skoku v višino, metu vorteksa in teku na 600 m. Tekmovanja so se udeležili Bron in Lovro iz 6. a, Vita, Lara, Martin, Mila in Gaja iz 6. b, Tinkara iz 7. a ter Julija Karina, Ela, Elisa in Žana iz 7. b.

Večina učencev je prvič nastopila na atletskem tekmovanju in izkusili so, kako napeto je merjenje z vrstniki v atletskih disciplinah. Prav vsi so se imeli lepo in zatrdili so, da bodo naslednjo leto spet tekmovali. Ela je v teku na 600 m z odličnim časom 1:56,59 osvojila 2. mesto in pričakujemo, da se bo uvrstila na finalno tekmovanje, ki bo v sredo 29. 5. 2024. Čestitke Eli in vsem ostalim udeležencem za nastop na tekmovanju!

Žan Luca, učitelj športa

Obisk bodočih prvošolcev

Obisk bodočih prvošolcev

Včeraj so nas obiskali bodoči prvošolci. Sprejeli smo jih v avli in jim priredili pravi koncert. Nato smo se skupaj z njimi odpravili v učilnice, kjer smo jim posodili barvice, otroci pa so dobili nalogo, da se narišejo in podpišejo. Druženje smo zaključili na igrišču z igro in prigrizkom. Se vidimo septembra v šolskih klopeh! 

Bralni večer

Bralni večer

 

V petek, 10. 5., smo se ljubitelji branja 1. triade zbrali v šoli na večeru branja. Štirim učiteljicam in knjižničarki se je pridružilo kar 74 otrok. Razdelili smo se v štiri skupine in tekom večera obiskali kar štiri delavnice: moja najljubša knjiga, izdelovanje kazalk, sestavljanje Ljubljanskega gradu iz lesenih in plastičnih kock ter lov na zaklad, ki so ga otroci našli v kemijski učilnici. Tam so skupaj z ga. Leo ustvarjali zanimive poskuse in se izredno zabavali. Za zaključek smo pojedli še rogljiček in palačinko ter spili mleko in se zadovoljni odpravili domov. 

 

Državno tekmovanje iz matematike

Državno tekmovanje iz matematike

Državno tekmovanje iz matematike je potekalo v soboto, 20. 4. 2024, na Osnovni šoli Jožeta Moškriča v Ljubljani. 

Tekmovanja sta se udeležili Emina Kabaklić iz 6. razreda in Nikolaj Batistič iz 7. razreda in sta oba dosegla zlato priznanje.  

Iskrene čestitke!

Ekskurzija v Italijo za zlate bralce

Ekskurzija v Italijo za zlate bralce

Deset devetošolcev, ki so pridno brali za bralno značko vseh 9 let osnovnošolskega šolanja, se je v četrtek, 25. 4. 2024, odpravilo na nagradni izlet v Italijo. Ogledali smo si Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači, grad Miramare v Trstu, mozaike v Marijini cerkvi v Gradežu in se družili z vrstniki iz sosednjih šol. 

Regijsko tekmovanje iz matematike

Regijsko tekmovanje iz matematike

4. 4. 2024 je potekalo regijsko tekmovanje iz matematike na Osnovni šoli Prule v Ljubljani. Na tekmovanju so sodelovali šestošolci Emina Kabaklić, Ela Kavšek, Tino Lah in Ula Knez Kodrič, sedmošolci Nikolaj Batistič, Lora Križnik in Tinkara Bezgovšek, osmošolec Maks Bandur in devetošolke Eva Smogavec in Lana Zgaga.

Na državno raven sta se uvrstila Emina Kabaklić in Nikolaj Batistič, ki jima iskreno čestitamo.

Čestitamo tudi izvrstnim učencem, ki so pridobili priznanje. To so Ela Kavšek, Tino Lah, Ula Knez Kodrič in Maks Bandur.

Nil s košarkarsko ekipo klubski državni prvak

Nil s košarkarsko ekipo klubski državni prvak

Prejšnji teden je od 18. 4. do 21. 4. potekal zaključni turnir državnega prvenstva v košarki v kategoriji U16. V ekipi Cedevita Olimpija uspešno igra naš učenec Nil Đorđević Brecelj (9. B). Kljub temu, da je leto dni mlajši od ostalih soigralcev, je med glavnimi nosilci ekipe.

Vse tri tekme je Nilova ekipa zmagala in se na koncu veselila državnega naslova. Nil je vse tekme odigral zelo dobro. Izpostaviti je potrebno zadnjo tekmo, ki je odločala o prvem mestu in naslovu državnega prvaka. Nil je bil na tej tekmi najboljši strelec ekipe in z 22 točkami prispeval pomemben delež končni zmagi in naslovu najboljših v državi.
 
Nilu za odlične predstave in 1. mesto iskreno čestitamo.
 
Oddaja Radiovedni

Oddaja Radiovedni

Učenci in učenke naše šole že od lanskega leta sodelujejo v oddaji Radiovedni na Valu 202. Tokrat sta bili rad(i)ovedni naši akrobatki in gimnastičarki Elisa in Sofia iz 7. b razreda. Raziskovali sta pojav, s katerim se pogosto srečujeta pri športu – modrice. Kako nastanejo, zakaj so modre in zakaj spreminjajo barve, izveste v prispevku: https://val202.rtvslo.si/podkast/radiovedni/173251211/175038720

Noč branja 2024

Noč branja 2024

V petek, 19. 4. 2024, je na šoli potekala noč branja za učence 4. do 7. razreda. Udeležilo se je je 54 učencev. Ustvarjali smo kamišibaje na slovensko poezijo, pripravili predstavo Romeo in Julija, poskušali pobegniti iz Sobe pobega in se pomerili v igri Štrbunk. Za večerjo smo si privoščili Pizzo da te kap, potem pa si ogledali še slovenski film Gremo mi po svoje. Noč smo preživeli v veliki telovadnici, kjer smo brali do zgodnjih jutranjih ur. Bilo je nepozabno. 

      

Državno tekmovanje iz angleškega jezika

Državno tekmovanje iz angleškega jezika

19. 3. 2024 je potekalo državno tekmovanje iz angleškega jezika za šestošolce. Letošnja tema tekmovanja je bila poznavanje besedišča o športu. Iz naše šole se je na državno raven uvrstilo 8 učencev.

Iskrene čestitke učenki Mariami Colley, ki je osvojila zlato priznanje in Mili Ognjenović za srebrno priznanje.

Čestitamo tudi učencem, ki so prejeli bronasto priznanje. To so Tino Lah, Ula Knez Kodrič, Inna Livia Petančič, Lovro Žaže, Lara Jurko in Luka Marko Benda.

Dostopnost