Tabor Prve pomoči – part 4

Tabor Prve pomoči – part 4

Današnji dan je bil rezerviran za družabne igre in pink ponk, ter oživljanje pri g. Dušanu, reševalcu, ki nam je pripovedoval tudi resnične zgodbe iz svojega življenja. Poslušali smo ga z odprtim i usti. Učenci so odlično sodelovali in prejeli pohvale od gospoda.

Tabor Prve pomoči – part 3

Tabor Prve pomoči – part 3

Danes smo zgodaj vstali, pojedli okusen zajtrk in se takoj odpravili na tek na smučeh. Imeli smo se lepo in nihče si ni ničesar zlomil. Ker imamo veliko snega, smo se po kosilu odpravili še na sankanje. Nekateri so se sankali s sanmi, drugi pa kar po zadnji plati. Domov smo prišli vsi prepoteni, saj nas je učiteljica Ines tudi nakepala, ampak smo se imeli zelo luštno. Nato smo dobili obisk ravnatelja in učiteljice Mance, ki sta nas razveselila s sladkarijami. Zvečer smo imeli pravo žurko s svetlobnimi efekti in se odlično naplesali. Normalno da smo peli na hrvaško muziku 🙂 . Še ena “lahka” noč, pa pridemo nazaj.

 

Tabor Prve pomoči – part 2

Tabor Prve pomoči – part 2

Danes smo imeli kar naporen dan, na začetku dneva smo se potepali po Libeličah in si ogledali kmečko zbirko, šolski muzej in muzej plebiscita.
Videli smo stare šolske predmete, ki so jih uporabljali pri uri in črno kuhinjo, ki so jo uporabljali za kuhanje družinam.
Popoldan smo se učili imobilizacijo in na koncu dneva smo šli še plezat.

 

 

Tabor Prve pomoči – part 1

Tabor Prve pomoči – part 1

Danes smo se imeli kar fajn, naredili smo zimske bivake in sprehodili smo se do meje Avstrija – Slovenija.

Zvečer pa nadaljujemo z večerno animacijo, igramo družabne igre do dolgo v noč 😉

 

Vpis v 1. razred za šolsko leto 2023/2024

Vpis v 1. razred za šolsko leto 2023/2024

Spoštovani starši,

v sredo, 1. 2. 2023, ob 17. uri, vas vabimo na informativni roditeljski sestanek, kjer bomo predstavili šolo.

Z otrokom vas vabimo na dan odprtih vrat – v sredo, 15. 2. 2023 in četrtek, 16. 2. 2023, med 10.30 in 12. uro.

Vpis v 1. razred bo potekal od torka, 14. 2. 2023, do petka, 17. 2. 2023. Otroci, ki živijo v našem šolskem okolišu, bodo prejeli vabilo na vpis. Povabljeni boste na točno določen termin. Če želite prepisati otroka iz drugega šolskega okoliša, vas prosimo, da oddate prošnjo za vpis, ki jo najdete na povezavi obrazec za prepis otroka ter nas pokličite, da se dogovorimo za termin.

Ostale pomembne informacije:

  • V 1. razred vpisujemo otroke, ki so rojeni leta 2017.
  • Starši imate pravico vpisati otroka v osnovno šolo v šolskem okolišu, kjer ima otrok prijavljeno stalno ali začasno bivališče.
  • Otroka lahko vpišete v šolo izven šolskega okoliša, če šola, v katero želite vpisati otroka, s tem soglaša. Če imate otroka namen vpisati v šolo izven šolskega okoliša, vas prosimo, da o tem obvestite obe šoli.
  • Otroku se lahko začetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe oziroma na podlagi odločbe o usmeritvi odloži za eno leto. Starši morate obvestiti svetovalno delavko (osebno, po telefonu ali elektronski pošti), če razmišljate o odlogu šolanja in želite vključiti svojega otroka v postopek ugotavljanja pripravljenosti za vstop v šolo.
  • Če ima otrok odločbo o dodatni strokovni pomoči v vrtcu ali je vključen v postopek usmerjanja, o tem obvestite svetovalno delavko.

Za dodatne informacije lahko pišete na ana.panjan@ospoljane.si ali pokličete na telefonsko številko 01/2308-437.

Lep pozdrav

Ana Panjan, psihologinja

svetovalna služba

Nande na obisku

Nande na obisku

Prvošolce je v sredo, 25. 1., obiskal papagaj Nande – gusar znanja založbe Mladinska knjiga. Nande prvošolce spodbuja, uči in zabava v delovnih zvezkih ter na portalu UČIMse.

Skupaj so ponovili zlata Nandetova pravila ter zapeli njegovo himno.

 

Košarka območno tekmovanje

Košarka območno tekmovanje

V sredo 18.1. so se naši fantje 6. in 7. razredov v območnem delu tekmovanja pomerili z vrstniki iz OŠ Vodmat. Po razburljivi tekmi so slavili z rezultatom 34:27. S to zmago so se uvrstili na področno tekmovanje. Čestitke vsem fantom in tudi navijačem, ki so pripravili super vzdušje. Ekipo so sestavljali: Bandur Maks, Freyer Henrik, Nadarević Tim, Prošek Andrej, Čokl Filip, Prešeren Arne Filip, Glumac Alexander Anderson, Razinger Lenart, Crevatin Andrej, Fras Hugo, Pevec Verbanec David in Ribičič Rok.

 

4 šestošolci odlični na državnem tekmovanju BOBER

4 šestošolci odlični na državnem tekmovanju BOBER

V soboto, 7. 1. 2023, so Nikolaj Batistič, Tinkara Bezgovšek, Ljudmila Gerkeš in Max Komelj Palčar na državnem tekmovanju v računalniškem razmišljanju BOBER odlično zastopali našo šolo, saj so vsi osvojili priznanja, Ljudmila srebrno, Tinkara, Nikolaj in Max pa zlato.

Dekletoma in fantoma čestitamo in smo ponosni na njihov dosežek!

 

 

Tekmovanje Bober je potekalo na Fakulteti za računalništvo Univerze v Ljubljani, na državnem nivoju so sodelovali najbolje uvrščeni tekmovalci šolskega tekmovanja, ki se je odvijalo v mesecu novembru 2022 za učence 2. do 9. razreda osnovnih šol ter srednješolce. Skupaj je na šolskem tekmovanju ACM Bober tekmovalo 30.226 tekmovalcev.
Na državno tekmovanje se je med ostalimi učenci 6. do 9. razreda OŠ in dijaki SŠ skupaj uvrstilo 32 šestošolcev iz cele Slovenije. Zato smo upravičeno ponosni, saj so kar 4 naši Poljanci med najboljšimi 20 šestošolci v Sloveniji.

Več o tekmovanju BOBER si lahko preberete TUKAJ.