V sredo, 3. 12. 2019, smo imeli osmošolci predavanje in delavnice o varnosti v prometu. Obiskali so nas predstavniki Zavoda Varna pot.

Prvo uro smo imeli predavanje o varnosti v prometu. Izvedeli smo veliko zanimivosti o varnosti na slovenskih cestah, pogledali pa smo si tudi nekaj posnetkov o prometnih nesrečah in njenih posledicah. Ena izmed prostovoljk je z nami delila svojo zgodbo o prometni nesreči, v kateri je zgubila bližnjo osebo. Ta zgodba se nas je vseh dotaknila in v nas pustila globok vtis.

Naslednjo uro so sledile delavnice v šolski avli. Razdeljeni v tri skupine smo se pomikali po treh postajah. Na prvi smo s posebnimi očali izkusili, kako vidijo oči opitega človeka. Na drugi delavnici smo nosili več očal, ki so prikazovala, kako vidimo med vožnjo, če smo pod vplivom alkohola, drog ali pa če smo utrujeni. Na zadnji delavnici smo se pogovarjali o reakcijskem času – koliko časa potrebuje oseba, da se odzove na dogodek – ter o teži predmetov in nas ob trčenju pri določeni hitrosti.

Predavanje in delavnice so bile zelo zanimive in zdi se mi, da je prav vsak od nas odnesel pozitivno sporočilo o varnosti na cestah.

Helena Crevatin, 8. b

(Visited 137 times, 1 visits today)
Dostopnost