Začela se je ena zares super akcija – zbiramo plastenke za Junake! Pomagate lahko vsi na zelo preprost način – zbirajte plastenke vseh vrst in jih odnesite v za to namenjen avtomat!

Akcija združuje dve pomembni in plemeniti stvari. Ljudje vsakodnevno v smeti odvržemo ogromne količine plastenk. Zakaj jih ne bi zbirali ter tako skrbeli za okolje in hkrati pomagali Junakom? Z vsako oddano plastenko v avtomat donirate in pomagate Junakom!

KJE NAJDETE AVTOMAT ZA ODDAJO PRAZNIH PLASTENK?

Prazne plastenke za dober namen se zbirajo v treh izbranih Lidlovih trgovinah – Ljubljana Toplarniška, Maribor Europark in Kranj Šuceva.

Tam so nameščene posebne naprave za zbiranje, kamor lahko oddate prazne plastenke pijač. Zbrane plastenke bo redno prevzemala družba za ravnanje z odpadno embalažo Interzero Slovenija, ki bo poskrbela za trajnostno ravnanje in prodajo zbranih plastenk. Po zaključku akcije (februar 2024) pa bodo našemu društvu predali zbrana sredstva od prodaje.

Akcijo, ki bo trajala 6 mesecev sta omogočila Lidl Slovenija. Tokratni akciji se je pridružilo tudi podjetje Interzero Slovenija. Za vsako oddano plastenko bosta obe podjetji društvu Junaki še dodatno donirala 0,05 €.

POGLEJTE, KAKO POMAGATI

Poglejte video, kako lahko enostavno pomagate: https://www.youtube.com/watch?v=MnxK2VbmtgU

Več informacij pa najdete tukaj: https://www.boljsi-svet.si/plastenke-za-junake/

(Visited 72 times, 1 visits today)
Dostopnost